Wednesday, 13 January 2010

saya accident....

dah nak jadi....itulah yang boleh aku cakap...
bukan kita sengaja nak accident kan...
kadang-kadang kita bawak perlahan, berhemah, pon bole accident...

alkisahnya, time balik sekolah tadi, aku bawak tak laju pon, dalam 80 km/h...aku punya stail, suka follow kereta depan, kalu perlahan, aku pon perlahan la...so bawak santai2 jelah...

tgh duk relax, nampak kereta depan aku(jauh pon lagi), yg duk sebelah slow lane ...aku time tu duk fast lane...break...aku pon curious la, apahal pulak break tiba2...rupanya ada anjing melintas...aku pun start break kereta aku la...takdela mengejut..tp break la, nampak la anjing kejap ke kanan, kejap kekiri...dah mula pening....

aku teringat bonet depan city kak ipar aku, patah 2 3 batang kat jalur-jalur, pastu cat baru...tu yg aku beringat sgt dengan anjing ni...

kereta depan aku lepas, sbb time tu anjing menghala ke kiri...time aku lalu dia menghala ke kanan balik...aku pon tekan break kuat sikit la dari tadi...sambil tu tgk kereta belakang jauh lagi...ingatkan selamat...rupanya DUMMMMMM....lor kena langgar jugak...

maknanya anjing selamat, kereta aku n kereta abang kat belakang la yg tak selamat....waaaaa, kereta belum sampai setahun lagiiii...sayangggg..

pastu gi buat report kat balai..nasib baik dekat dgn balai polis, accident kat depan petronas sg manggis, baru lepas traffic light...memang tak laju pon, rasanya abang belakang tu tak alert tu.....













keadaan bumper yg kemek













ekzos jatuh dan patah..nak kena ganti ni...













test reversed sensor tadi, macam tak fungsi...belum hantar workshop, tp dah call, nak hantar esok, sekaligus dgn dokumen













rasanya pecah jugak bumper ni...belum buat detail investigation













keadaan ekzos yang patah...memang berat gila bila drive balik tadi....

3 comments:

kirana said...

uishhhh ilaaaa kete baruuu
civic kah??

sayang nya..tapi dah nak jadik nk wat camner.janji hang selamat tak da apa..syukur dah

ila ramli said...

tak sampai sethn kira barulah kan...sama usia dgn dina....

tulah...sayang2 kat kete, syg kat badan lagi....

antiepulie said...

ibu ni better bawak kancil semule ar...dlu bawak kancil sihat walafiat jek...ape kate hinda tu antiepulie bwk,dina zahran ibu, abah naik kancil...hahahahaaa...mau sendat tu!!!