Thursday, 4 March 2010

Alfatihah buat arwah nenek

tepat jam 10.40 malam isnin, terima call dari mak di kg,mengkhabarkan satu berita sedih buat kami sekeluarga, nenek (belah arwah abah) dah menghembuskan nafas terakhir di hospital besar kota bharu jam 10.30 malam...

aku rasa sedih, terkilan dan tak dapat nak kongsi perasaan sedih dengan sesiapa...tambah sedih kerana tak dapat terus balik kelantan bg sama2 menyempurnakan pengkebumian arwah....

terus aku capai phone dan sms suami di china mengkhabarkan berita sedih ni...suami ada jugak usul suh balik, tp camne nak balik dgn 2 anak kecik ni..takpe lah, ku pujuk hati ni, doakan nenek dari jauh...semoga rohnya bersemadi dgn aman.Alfatihah

p/s : petanda perfume pecah berderai wangi satu rumah, rupanya nak terima berita sedih

3 comments:

kirana said...

takziah ila...semoga roh arwah dicucuri rahmat..
cian hang..tak dpt balik..

ila ramli said...

thanks ana...terkilan tak dapat balik, kebetulan dah nk cuti sek, balik time tu la

Whitelily said...

da kat kampung ke ni? takziah..jgn sedih sgt..take care urself.. kalo blum balik, hati2 dalam perjalanan..rindu kat u lah! (baca cite u ni teringat nenek i kat kampung yang kurang sihat skang..hmm)